És utána?

Itt olvashatod el a műtét utáni legfontosabb teendőket és azt, hogyan segítheted elő a gyors gyógyulást. A legfontosabb: ne ijedj meg! A fájdalom normális, és el fog múlni.

 

És utána?

1.  A műtét után 3-5 napig autót vezetni még nem szabad! Az első és legfontosabb, hogy ha hazaérkezvén bármi olyat tapasztalsz, ami a megengedettől eltérő, ne késlekedj és azonnal hívd kezelőorvosodat.
 

2.  A beszámolók alapján, mellműtét után az egyik oldal jobban fáj, mint a másik. Nagyobb fájdalommal jár, ha az implantátumot izom alá ültetik be. Az operált területet víz nem érheti, amíg az orvos nem engedélyezi, és ez általában a kötéslevétel után van ( nem a varratszedést követően!).
 

3. Minden sebészeti beavatkozás hegekkel jár - ez a gyógyulás természetes velejárója –és a heg milyensége nagyon eltérő lehet. Optimális esetben a heg halvány, vékony vonal. Azonban vörössé, keménnyé és kiemelkedővé is válhat. Ezeket a hegeket hypertrophiás hegeknek hívjuk. Idővel ezek halványulnak, de láthatóbbak maradnak. A hegek másik típusát keloidnak hívjuk; ez egy megnagyobbodott heg, ami idővel sem halványul vagy laposodik el. A minél szebb gyógyulás érdekében a heget kezelni kell.
 

Sokan már megelőzésre is ajánlják a szilikon tartalmú krémet (ilyen pl. Silgel®), mivel védőréteget képez a sérült bőrfelület körül, vízálló, felgyorsítja a bőr gyógyulását, segíti a sejtek megújulását. Érdemes kikérni a műtétet végző orvos véleményét, hogy megelőzés céljából mikor ajánlott leginkább elkezdeni a szilikon krém alkalmazását. Csak orvosod utasítása és ajánlata szerint használd.
 

Az angol gyártányú Silgel® szilikon tartalmú krém kiváló tulajdonságainak köszönhetően:
 

 • Könnyen alkalmazható, enyhe masszírozással felvihető a célzott területre
 • Tiszta és hatásos fedőréteget képez, nem ragad
 • Átlátszó, könnyen eloszlatható
 • Víztaszító
 • Légáteresztő, engedi a bőrt lélegezni
 • Csökkenti az irritációt/kényelmetlenséget
 • Kényelmes, 24 órás sebkezelést biztosít
 • Nem irritálja a bőrt
 • Antibakteriális, nem tartalmaz tartósítószert, színezőanyagot és illatanyagot

 

Kérdések és válaszok Silgel-lel kapcsolatban:

 

 • Mennyi Silgel-t kell használni alkalmanként?
  A Silgel-t takarékosan kell használni, olyan kis mennyiségben, amit jól be lehet masszírozni az érintett területbe.
   
 • Meddig tart, míg a Silgel megszárad?
  A Silgel-nek percek alatt meg kell száradnia.
   
 • Ha több Silgel-t használok mint ajánlott, tudom fokozni a hatást?
  Nem. Ha nagyobb mennyiségű Silgel-t használsz, a száradási idő kitolódik. A többlet mennyiséget le kell törölni.
   
 • Látható a Silgel?
  Ha előírás szerint alkalmazzuk, a Silgel egy vékony védőréteget képez, amely majdnem láthatatlan.
   
 • Mit tegyek, ha bőrirritációt tapasztalok?
  Pihentetni kell az érintett területet 24 órán keresztül. Ügyelni kell az általános személyi bőrhigiéniára, mint a maradványok a fürdőolajból, dezodorból, hintőporból stb., amelyek bőrirritációt okozhatnak és nem szabad őket használni az érintett bőrfelületen.
   
 • Mennyi idő telik el mielőtt javulást veszek észre?
  A sebkezelés függ a személytől és a sebtől. Míg némi javulás észlelhető pár nappal a Silgel vagy Silgel Sheet használat kezdete után, a legjobb eredményt 2-4 hónapos időtartam alatt lehet elérni, bár ez néha lehet sokkal hosszabb.
   
 • Milyen hamar használható a Silgel  sebesedés után?
  A Silgel-t zárt seben használhatjuk.


4. Mellműtétet követő  napokon szigorú ágynyugalom nem javasolnak mert a mozgás-szegény életmód fokozhatja a trombózisveszélyt, de kerülni kell a megerőltető fizikai aktivitást és a mellizomra ható, hirtelen mozdulatokat. Sem kisgyereket, sem nehéz tárgyakat ne emelgess az első 3-4 hétben.
 

5. A masszírozásról megoszlanak a vélemények, egyesek szerint a tokképződés kialakulását csökkentheti, mások szerint erre nincs hatással. Amennyiben a masszírozás mellett döntesz, azt fokozatosan kell kezdeni. Lényeges, hogy nem az emlőket masszírozzuk, hanem a bordák felett közvetlenül elhelyezkedő implantátumokat.
 

6. A dohányzást próbáld minimálisra csökkenteni: a nikotin erősen lassítja a regenerációs folyamatokat, és károsan befolyásolja, lassítja a sebgyógyulást, a hegek esztétikai eredményét ronthatja.
 

7. A megfelelő melltartó létfontosságú mellműtétet követően, a hosszú távú esztétikai eredmény elérése érdekében. Erre a célra ajánlom minden mellműtétet tervező hölgy figyelmébe a LIPOELASTIC PI STANDARD sebészeti melltartót. További információt a Galéria menüpntban találsz.
 

8. A napozás, a szolárium és a szauna a szép hegek érdekében az első időszakban tilos!  Műtétet követő 2 hónaptól megengedett, de a hegeket UV sugárzás 6 hónapig ne érje.
 

9. Türelem! A végleges eredmény legkorábban két hónap után látható.

  
Kapcsolat   Mellplasztika   Hasznos Linkek   Weboldalkészítés
+36 20 952 1379
office@planmed.hu
PLANMED Kft.
1223 Budapest, Kistétény u. 16.
 
    
 
Igen vagy Nem?
Kérdések és válaszok
És utána?
Fotógaléria
Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési szabályzat
Impresszum
 
PlanMed Kft
Nagor
Planmed Facebook
 
Website Design Online Marketing HW Online
Online Marketing
Honlapkészítés
2014 Copyright ©