Igen vagy nem?

Szép vagy és egészséges, hidd el magadról! Valami mégis zavar. Gondoljuk végig együtt, mi késztet arra, hogy mellplasztikát végeztess magadon! Ha ismerjük az okokat, könnyebb dönteni – és a műtét után elégedett leszel.

 

Igen vagy nem?


Esztétikai okból választjuk a műtétet?

 

Minden nőnek saját elképzelése van arról, hogyan szeretne kinézni. A mellnagyobbító műtétek nagy része esztétikai megfontolásból történik, egészséges emberek fekszenek kés alá, de daganatos betegség miatt mellműtéten átesett nők is kaphatnak implantátumot. A mellnagyobbító műtétnek pszichés előnye lehet, ha esztétikailag javítja a megjelenést, korrigálja a mellméretet, vagy javítja a mell alakjának hibáit, például idősebb korban vagy betegség után.

 

A nők sokféle okból  döntenek a mellnagyobbítás mellett. Néhányan elégedetlenek a mellük nagyságával, mások a két mell közötti különbséget szeretnék korrigálni. Gyakran régi, feszes keblüket szeretnék helyreállítani, ami terhesség, fogyás, vagy a kor előrehaladta miatt változott, csökkent.

 

A mellimplantátum választása nagyon személyes döntés, nehéz benne segíteni. Minden nőnek mérlegelnie kell, hogy a mellimplantátumokkal eléri-e céljait.

 

A plasztikai beavatkozások akkor igazán hasznosak, ha sikerül eltalálni az arany középutat. A végeredmény segítsen elérni azt a harmóniát, önbizalmat, amelyet a műtét nélkül hiányoltunk. Hiszen, ha egy Nő elégedett magával, magabiztos és kiegyensúlyozott lesz, és környezetét is boldogabbá teszi.

 

Lelki problémáinkon szeretnénk a műtéttel segíteni?

 

A műtétet megelőző konzultáció során a sebésznek azt is ki kell deríteni, hogy az elégedetlenség vagy panasz hátterében valóban esztétikai jellegű probléma áll-e vagy csak kizárólag lelki eredetű. Az utóbbi esetben semmilyen műtét nem tudja megoldani a páciens problémáját.

 

 A lélektani háttér nagyon összetett és akár már a gyerekkora visszavezethető. Leggyakoribb, hogy valakit kiskorában alakja, arányai miatt kicsúfoltak és kiközösítettek, és az illető ilyenkor szégyent érzett, ami hosszú távon aláásta az önbecsülését, önértékelési problémái lettek. Zavart okozhat az is, ha a családon belül túl nagy hangsúly fektetnek a súly kérdésre. Ez akaratlanul állandó hasonlítgatáshoz és örökös elégedetlenséghez, megfelelni akaráshoz vezet. Ezek az emberek általában könnyen befolyásolhatóvá válnak és kialakulhatnak bennük a testképzavarok.

 

A testképzavaros személy nem tud leállni, plasztikai műtétek tömkelegét szeretné elvégeztetni magán. Egy pszichésen kiegyensúlyozott ember jóban van önmagával, a saját testével. Ha változtatni akar az alakján - például fogyni szeretne -, akkor a cél elérése után le tud állni és elégedett. Ha a problémáján csak plasztikai sebész segíthet, a sikeres műtét után örömet él meg, nem tervez újabb és újabb műtétsorozatokat.

 

Vannak olyan esetek, amikor a plasztikai műtét az egyedüli megoldás- balesetek, fejlődési rendellenességek esetén különösen sokat segíthetnek a korrekciós műtétek.

 

Milyen szempontok szerint jó dönteni?

 

 • Érdemes több plasztikai sebész  véleményét is kikérni a végleges döntés előtt.
 • Ne hagyjuk magunkat rábeszélni semmire sem  – közös döntés szülessen a plasztikai sebésszel arról, hogy milyen méretű és formájú melleket válasszunk. Konkrét  elvárásaid alapján válasszátok ki az implantátumot.
 • A sebész abban segítsen, hogy a kiválasztott méret  megfelel-e testalkatodnak, és az elvárt eredményt fogja-e nyújtani, amit szeretnél (szép kerek dekoltázs, természetes alakú, visszafogott méretű mellek, feltűnő, szexi keblek stb.)
 • Ne méretekben (köbcentikben és ml-literekben) gondolkodjunk, ne a szomszédasszony méreteit akarjuk túllicitálni, saját adottságokhoz igazodó típust válasszunk – az orvossal együtt, hiszen ne feledjük, neki van tapasztalata ezen a téren.
 • Ne csak az ár legyen a döntésed iránymutatója - Nem mindig a legolcsóbb ajánlat a legkedvezőbb!
 • A saját szimpátiád és bizalmad az orvosoddal szemben a legfontosabb.
 • Tájékozódj a műtét helyszínéről.
 • Nézz utána a műtéti eljárás részleteinek.
 • Kérj árajánlatot a várható műtéti költségekről, a konzultációk árairól és az utókezelésről. Ne a műtét előtti utolsó pillanatban érjen hideg zuhanyként a beavatkozás költsége.

 

A PIP botrány és lelki hatása:

 

Az elmúlt időszakban, ha a mellnagyobbítás és az implantátumok iránt érdeklődünk, elkerülhetetlen, hogy ne találkozzunk az egész világot foglalkoztató üggyel, a PIP botránnyal. Egy érdeklődő számára ijesztő lehet, amit olvas és elbizonytalaníthatja döntésében. Ezért röviden összefoglalom a valós tényeket.

 

A francia egészségügyi hatóság (AFSSAPS) 2010. március 29.-én felfüggesztette a Poly Implant Prothese (PIP) cég által gyártott emlő implantátumok forgalmazását és felhasználását amiatt, hogy a francia egészségügyi hatóságok által elvégzett vizsgálatok adatai szerint, a gyár nem a számára előzetesen engedélyezett minőségű szilikont használta a gyártás folyamatában. Ezért a nem megfelelő minőségű alapanyag kémiai tulajdonságai megváltoztak az emberi szervezetben , amely gélszivárgáshoz és gyakoribb kiszakadáshoz vezetett, emiatt több páciensnél el kellett távolítani vagy kicserélni az implantátumot.

 

Lássuk a tényeket, amelyeket a hatóságok is alátámasztottak:

 

 • a különböző minták bevizsgálása azt eredményezte, hogy a gyártó nem minden implantátuma szakadékonyabb az átlagosnál
 • a kiszakadt implantátum irritálja a környező szöveteket, ebből kifolyólag steril gyulladás alakul ki
 • a PIP implantátumokban használt szilikont tesztelték, hogy lehet-e toxikus.  A PIP  implantátumok  sem sejtkárosító (cytotoxikus), sem pedig génállományt módosító (genotoxikus hatással NEM rendelkeznek
 • ugyanakkor a szivárgás veszélye igen magas, ami nyirokcsomó megnagyobbodást okozhat, mert a szakadt vagy szivárgó implantátumokból a szilikon részecskék eljuthatnak a környező nyirokcsomókba

 

Ezek ismeretében, mit tehetünk? A francia hatóságok (AFSSAPS) ajánlása a következő:

 

 • azok a nők, akiknek PIP implantátumuk van, félévente végeztessenek el ellenőrző, képalkotó vizsgálatot
 • abban az esetben, ha a kiszakadás gyanúja felmerül, mindkét oldali implantátumot mielőbb el kell távolítani
 • előfordulhat, hogy megduzzadnak a nyirokcsomók, de nem kell az összes nyirokcsomót eltávolítani, csak azt, ami panaszt okoz

 

Ennek az ügynek nagyon mély lelki hatásai vannak nemcsak azoknál a hölgyeknél, akiknek ilyen implantátumuk van, hanem azoknál is akik a műtéten gondolkodnak. Első és legfontosabb, hogy megnyugodjanak, keressék fel orvosukat, őszintén beszéljenek kétségeikről, tegyék fel kérdéseiket, ugyanakkor végeztessék el a kellő vizsgálatokat.

 Azonnali üzenetküldő
Név:
Az Ön e-mail címe:
Az Ön telefonszáma:
Az Ön üzenete:
 
Biztonsági kód:


Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

 
Kapcsolat   Mellplasztika   Hasznos Linkek   Weboldalkészítés
+36 20 952 1379
office@planmed.hu
PLANMED Kft.
1223 Budapest, Kistétény u. 16.
 
    
 
Igen vagy Nem?
Kérdések és válaszok
És utána?
Fotógaléria
Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési szabályzat
Impresszum
 
PlanMed Kft
Nagor
Planmed Facebook
 
Website Design Online Marketing HW Online
Online Marketing
Honlapkészítés
2014 Copyright ©